Om oss

Om oss

Skövde Lokal-TV är som det låter Skövdes egen TV-kanal. Föreningen finns för att skapa en möjlighet för alla i Skövde att sända TV. Alla våra medlemmar kan skapa sina egna filmer och berätta sina egna historier och dela det. Föreningen hjälper våra medlemmar att utnyttja vår kanal för at tån ut med deras berättelser.


Flera och flera medier centraliserar sin verksamhet till storstäder samtidigt som det finns ett fåtal stora organisationer som styr marknaden. Vi har sedan starten 1984 tyckt att det lokala har en viktig plats.


Historia

1984 startade sändningarna ute i Ryd och sedan dess har vi varit igång. Det har har varit svajigt minst sagt och vi har toppar och dalar under dessa 30 år. Flera har under perioder varit frågande till vår existens medan det funnits program som fått människor i hela Skövde att åka ut och leta julskinka. Många program har det blivit och vi har ett arkiv med över 5000 filmer från alla dessa år.


Vision

Föreningen strävar efter att ge en så bra plattform som möjligt för Skövdes medborgare att berätta deras historier. Vi vill främja den lokala mediebevakningen och arbetar tillsammans med Riksförbundet Öppna Kanaler och CMS (Community Media Sweden) att kunna skapa lokala mediehus där medborgare själva kan belysa ämnen som berör dem. ”Jag vill stärka motkraften till dagens urbaniseringspolitik. Politikerna måste vakna, Den lokala demokratin måste erövras på nytt!” Det säger Lotta Gröning, journalist och debattör som på lördag väljs till ordförande för Community Media Sweden, en paraplyorganisation för Riksförbundet Öppna Kanaler i Sverige (RÖK) och Närradions Riksorganisation (NRO). Eftersom den lokala rapportering minskar varje år tycker vi att det är på tiden att vända den trenden och skapa möjligheterna.


Ideell förening

Vår förening drivs av våra medlemmar och de är de som gör att vi finns och det är för dem vi arbetar. Svårare än så behöver det inte vara bli medlem du med, i vår verksamhet finns det väldigt många delar så det finns med all säkerhet något som intresserar just er och vill du visa egna filmer så har du hamnat rätt.

Öppna Kanalen Skövde

c/o Nils-Åke Pehrsson

Gökstigen 5

541 71 Timmersdala

0500-410 420

redaktionen@oppnakanalenskovde.se